Vanaf 1988 ben ik bezig met het brouwen van bier. Sinds 1992 lid van de Consumentenvereniging PINT en vanaf 1995 schrijf ik stukken voor in het blad PINT. Zie ook www.PINT.nl

Sinds ik de cursus bierbrouwen (samen met Pieter van Meel, momenteel brouwmeester van Het Schevenings Brouwcafé) heb gevolgd in 1988 is er ongeveer 60 keer gebrouwen. Ik heb in 1997 meegedaan met een internationale brouw wedstrijd en met mijn Tieler Tarwe de vierde prijs behaald. 

Het bier de "Kruiskamper Tripel" heb ik al een keer of vijf gemaakt. In december 2003 heb ik hiervan ongeveer 150 liter gebrouwen in de brouwketels van de Maasland brouwerij te Oss. Eindelijk ook een etiket.

In augustus 2005 gebrouwen in onze nieuwe woning in Oisterwijk. Het grote voordeel van deze gemeente is dat het water komt van het waterleidingbedrijf Tilburg, het enige waterleidingbedrijf dat een door het ministerie van VROM erkende bron heeft. En dat is te proeven. Heerlijk zacht water. En weer een etiket.

En dan komen de donkere dagen voor Kerstmis in december 2005. Dus moet er ook een donker bier gebrouwen gaan worden. Een echt winterbier. En wat denk je.....weer een etiket.

Toen kwam Martien Groenevelt naar Oisterwijk. Samenwerking met deze man levert altijd, op wat voor gebied ook, iets moois op. Zo ook deze keer. Martien en ik gaan samen brouwen. Om een beetje in de sfeer van de abdijen en trappisten te blijven kiezen we voor de naam : Rabbie Martien.

 

Dat we dit bier ook daadwerkelijk samen hebben gemaakt laat de volgende foto zien. Martien is volop aan het roeren in de brouwketel van brouwerij de Twee oren. Voor die gelegenheid uitgebreid met nog eens twee oren.